BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 16, 2011

KeNaPa PaRi-PaRi??


Hmm mesti ada yang nak tau knp aku guna nama PARIPARI untuk blog,fb, dan benda2 yang sama waktu dengannya kan? Ada lah jugak komen dari sesetengah pihak. Mereka kata knp paripari? perasan cantik ke?? perasan baik ke??Ada jugak yg ckp "jangan taksub sgt, nanti terpesong. Pari2 tu mcm ke arah2 agama lain je.

Jauh sgt menyimpang tu. Pari2 ni cuma simbolik aje. Kira bukanlah sampai aku percaya kewujudannya. Absurd!! Mengarutlah!! Aku still rasional lagi k.

Bagi aku, Pari2 melambangkan sejenis makhluk yang sedaya upaya memenuhi permintaan org lain dan cuba mengembirakan org di sekelilingnya walaupun diri dia sendiri belum tentu "happy". Lebih kurang mcm tu lah kan. Haaa... itu pun bukan bermaksud aku perasan baik. Kira aku nak jadikan "watak" ni sebagai spirit la untuk aku jadi org yg akan cuba untuk memelihara org2 sekeliling aku. Bukan nak jadi heroin cerita fantasi, jauh sekali perasan cantik mcm sesetengah org ckp kan.

Cuba anda semua tgk watak pari2 yang ada. Tak kisah lah dalam cerita apa pun. Sebagai contoh, Sad Fairy melambangkan watak pari2 yang berada dalam kesedihan, tapi dalam masa yang sama bertanggungjawab untuk mengembirakan org yg sepatutnya. Kira cuma satu simbolik lah.

So, lepas ni aku harap tak ada yang salah sangka lagi dengan nama tu ok.
Thanks for reading..

Wednesday, March 16, 2011

KeNaPa PaRi-PaRi??

Posted by Miss Zahira (saya sukakan Pari-Pari jadi saya suka orang panggil saya paripari) at 10:16 PM 0 comments Links to this post

Hmm mesti ada yang nak tau knp aku guna nama PARIPARI untuk blog,fb, dan benda2 yang sama waktu dengannya kan? Ada lah jugak komen dari sesetengah pihak. Mereka kata knp paripari? perasan cantik ke?? perasan baik ke??Ada jugak yg ckp "jangan taksub sgt, nanti terpesong. Pari2 tu mcm ke arah2 agama lain je.

Jauh sgt menyimpang tu. Pari2 ni cuma simbolik aje. Kira bukanlah sampai aku percaya kewujudannya. Absurd!! Mengarutlah!! Aku still rasional lagi k.

Bagi aku, Pari2 melambangkan sejenis makhluk yang sedaya upaya memenuhi permintaan org lain dan cuba mengembirakan org di sekelilingnya walaupun diri dia sendiri belum tentu "happy". Lebih kurang mcm tu lah kan. Haaa... itu pun bukan bermaksud aku perasan baik. Kira aku nak jadikan "watak" ni sebagai spirit la untuk aku jadi org yg akan cuba untuk memelihara org2 sekeliling aku. Bukan nak jadi heroin cerita fantasi, jauh sekali perasan cantik mcm sesetengah org ckp kan.

Cuba anda semua tgk watak pari2 yang ada. Tak kisah lah dalam cerita apa pun. Sebagai contoh, Sad Fairy melambangkan watak pari2 yang berada dalam kesedihan, tapi dalam masa yang sama bertanggungjawab untuk mengembirakan org yg sepatutnya. Kira cuma satu simbolik lah.

So, lepas ni aku harap tak ada yang salah sangka lagi dengan nama tu ok.
Thanks for reading..